TINE Fotballskole 2024 - fotballglede gjennom hele helgen

Postet av Lillesand - Fotball den 18. Aug 2024

Lillesand Fotball + TINE Fotballskole 

TINE fotballskole 2024 er over for denne gangen og fikk ny rekord for antall påmeldte. Været har vært fantastisk store deler av helgen og barna har fått spilt masse fotball. Dette er rett og slett en helg som kan sees på som en fotball-camp hvor barna både storkoser seg med venner og en felles interesse – nemlig fotball. Det hele startet på fredag med våre eldre spillere. Denne dagen trener de på mange ulike øvelser som pasning, skudd og løping. Neste dag kom 1. og 2.klassinger. En veldig spennende dag for mange barn. Noen har allerede en interesse for fotball mens andre ønsker å se hvordan det er. TINE Fotballskole er en fantastisk helg hvor foreldre og barn får se hvordan en fotballtrening kan se ut. Klokken halv to ble det også satt i gang en felles tverrligger-konkurranse hvor det var veldig mange unge engasjerte supportere. Den siste dagen er et stort høydepunkt for alle barna fordi da er det nemlig fotballcup og da kan de få spilt mange kamper gjennom hele dagen. Det hele avsluttet med diplom og is til alle barna. 

Lillesand Fotball har arrangert TINE Fotballskole mange ganger og i fjor ble vi kåret til Kretsens beste TINE Fotballskole i Agder. Vi er veldig stolte over dette og synes det er utrolig stas å kunne gi barna tre hele dager med fotballglede. Men for at et arrangement skal kunne gjennomføres trengs det en solid grunnmur – Cathrine, Eivind og Nina. Dere er noen fantastiske personer som har stått på for at veldig mange barn har fått oppleve masse fotballglede denne helgen. I tillegg har vi Eli som var matansvarlig, Elisabeth og Jorunn som hadde kiosken. Denne helgen ble det samlet over 200 barn, 151 gutter og 60 jenter. Det var rundt 70 trenere denne helgen og hvor 55% var jenter! 

Det har vært en gøy helg. Tusen takk til alle trenere, både voksne og ungdommer. 
Vi gleder oss til neste år! 





Har du et barn som ønsker å prøve seg på fotball?

Postet av Lillesand - Fotball den 13. Aug 2024

Har du et barn som ønsker å prøve seg på fotball hos oss? Eller kanskje det er deg selv som vil sparke litt ball? Vi kan hjelpe deg! 

Følg plakaten og om den virker vanskelig så skal vi nå guide deg gjennom hvordan dette kan gjøres. 

For eksempel: Barnet ditt Thea som er født i 2010 vil prøve seg på fotball og du vil finne ut av hvordan hun kan bli med på en trening. Du starter med å gå inn på vår hjemmeside som er lillesandfotball.no. Hovedmenyen vår er blå og ligger øverst på nettsiden. Finn menyen som heter "LAG" og trykk på denne. Beveg pilen til den nederste alternativet som heter "ALLE LAG" og trykk her.

Thea er en jente som er født i 2010 så finner du J som står for jente og årskullet 2010, og i dette tilfelle blir det da J2010 og kontaktpersonene er Hildegunn Aslaksen eller Anders Larsen. (Har du en gutt skal du se etter lag som begynner med G med årskullet som barnet tilhører). 

Hva er lurt å vite før trening? 

Fotballsko som passer og er egnet til banene, det er aldri gøy å løpe rundt i for små eller for store sko. Riktig klær, heller flere lag enn ett tjukt lag, fordi da kan en alltid ta av seg et lag om en blir for varm. Kommer barnet direkte fra skolen er det kanskje lurt med en müslibar som gir litt energi. Til slutt, husk drikkeflasken!

Vi håper dette var til help. Vi ønsker deg og ditt barn velkommen til Lillesand Fotball. 





Informasjonsmøte for oppstartskullet

Postet av Lillesand - Fotball den 6. Aug 2024

Lillesand Fotball inviterer alle foreldre til 2018-modellene til et informasjonsmøte. Vi håper så mange som mulig kommer denne kvelden. Dere vil få informasjon om klubben og NFF´s retningslinjer og oppstart for 1.klassinger. Vi ønsker at alle foreldre for kullet kan vurdere rollen som trener. Lillesand Fotball er bygget på dugnad og spesielt når det kommer til trenere i barnefotballen og foreldrekontakter. Det er ikke noe krav til fotballerfaring, fordi man kan være hjelpetrener. Jo flere trenere på laget jo bedre oppfølging får barna og ikke minst enklere logisitkk om enkelte ikke kan komme til alle treninger. 

Sted: Klubbhuset, Holta. 
Klokkeslett: 20:00 
Dato: 19.august. 

Vi gleder oss til å møte våre nye spillere. 




Fair Play

Postet av Lillesand - Fotball den 30. Jun 2024

FAIR PLAY – JOHAN, ALI OG THEO 
(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE? 

Johan, Ali og Theo er spillere fra G15. Ali har spilt fotball siden han gikk i 1.klasse og nærmer seg sitt 10.år som fotballspiller. Han er kanskje den samme typen som person, men fotballmessig synes han at det vært en stor utvikling. Ballkontroll og trygghet er vesentlig annerledes enn før. Theo er også en spiller vi har hatt med oss siden han var 5-6 år. Han synes det er like gøy med fotball, men at fellesskapet har blitt tettere. Johan har vært fotballspiller i 1 år men synes han har kjent på en bratt utviklingskurve. Han tørr mer når det kommer til finesser, pasninger og skyting. Alle på laget er bedre i form og kvaliteten er veldig høy. 

 

NORGA SIN HISTORIE 

Guttene fikk en tøff problemstilling som ofte befinner seg i gråsonen fordi ting skjer fort i fotballen og man kan ikke gå tilbake og analysere slik som de gjør på TV eller denne videoen som ble vist. Vi møter på to lag som spiller finalekamp i serien og laget til Norga vil ta 1.plass om de holder uavgjort. Motstanderne kommer i angrep rett før slutt og får en målsjanse, men Norga bestemmer seg for å takle ned spilleren og får rødt kort. 

 

HVA HADDE DU GJORT? 

G15 befinner seg i dag som serieledere på tabellen(når intervjuet ble holdt), og de kan også befinne seg i en situasjon hvor 1.plassen står på spill. Hadde du gjort det samme på en finalekamp? Du trenger en uavgjort? Kampen er snart over! Alle guttene svarte ja fordi de ønsket å stoppe angrepet. De nevner derimot at denne handlingen kan sette motspilleren i fare og det verste – en alvorlig skade. De ville alle prøve å unngå en slik takling som setter andre i fare. Gutta beskriver at følelsen kan være bra i de få sekundene etter, men så får man en kjip følelse. Det kan være kommentarer fra lagkamerater eller at man har ødelagt seieren for det andre laget. Alle er enig med dommerens beslutning, «rødt er fortjent». 

 

FAIR PLAY HILSEN 

Vi ønsket å spørre hva de gjør når de møter mostanderne midt på banen. Alle gutta hadde en ryddig beskrivelse av deres måte å møte motstandere og den var helt lik Fair Plays anbefalinger. De starter en kamp med å håndhilse på motstanderlaget og dommeren. De sier lykke til. Gutta avslutter kampen med å si takk for kampen eller bra jobba. 

 

HVORDAN HÅNDTERER DU URETTFERDIGHET? 

Johan er en gutt som tørr å gi beskjed og kanskje kjefte litt. Han nevner at det er negativt for andre hvis de tar det til seg, mens det positive er å få ut sine følelser. Hvis han holder det inne, kan det gå utover resten av dagen. Det beste er å snakke på en ordentlig måte hvis man skal få ut sine følelser. Ali prøver å holde frustrasjonen inni seg og være rolig. Men er det ordentlig stygt og det går over en grense så sier han klart ifra. Han sier at det kan komme verre ting ut hvis man holder ting inne for lenge. Theo kan bli veldig frustrert, men han holder også dette inni seg. Det er bra fordi da kommer det ikke noe dritt ut, men det kan påvirke negativt på han som fotballspiller. Det kan føre til en mer aggressiv spillemåte. 

 

MIN LAGKAMERAT 

Til slutt valgte guttene personen som de beskriver som en Fair play spiller. Johan valgte Johan W. som han beskriver som en veldig god fotballspiller. Utenfor banen er han også en hyggelig person, inkluderende og morsom.

Ali valgte Fredrik som beskrives som en rask spiller og knytter han opp mot situasjonen med Norga. Han mener at denne spilleren er flink til å bruke og kontrollere sin styrke på banen og unngår en slik takling som Norga gjorde.

Theo valgte Sondre som er flink til å ta ansvar og som bærer kapteinsbindet nå. Han er god til å roe ned medspillere og holde hodet kaldt.  




Mot til å stå for sine verdier

Postet av Lillesand - Fotball den 25. Jun 2024

J14 – TILDE, MARTINE OG MILLE 
(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE? 

Tilde, Martine og Mille er spillere på J14. Vi startet samtalen med å snakke om hva slags sted Holta er for dem. Det er ekstra gøy når den ene spilleren smiler bredt når dette spørsmålet kommer. De beskriver Holta som et gøy sted og samlingspunkt for venner. Det er et bra miljø her oppe og etter trening er det alltid en kamp de kan se på. Både Tilde, Martine og Mille ville bli en spiller som utvikler seg, de vil være bedre enn den versjonen de er i dag. 

 

SYNVA SIN HISTORIE 

Synva har nettopp startet i fotballen og hun er på sin første trening. Treneren blåser av til drikkepause. Hun går og setter seg på innbytterbenken alene mens resten av jentegjengen står i en ring lenger unna. Lederen i gjengen har bestemt seg for at jentene ikke skal like Synva og sier slemme ting om henne. Alle jentene ler, men Sigrid bestemmer seg til slutt å si at det ikke er greit, og går til den nye jente som sitter alene. 

 

NYE PÅ LAGET 

Alle jentene beskriver Synva sin situasjon som kjipt og ensomt. Mille nevner at det kan være vanskelig for en jenten alene og gå inn i en stor jentegjeng. Alle jentene føler de er gode på å ta imot nye spillere på laget. Det er en fordel at Lillesand er en liten by og som regel er det alltid noen som vet hvem nye spillere er og gjør situasjonen lettere. De nevner at man må være hyggelig mot hverandre og inkludere alle. En burde ta initiativ og snakke til dem slik at de ikke ender opp med å gå alene. «Vi må holde alle inni gjengen». 

 

HVOR REALISTISK ER MOTET TIL SIGRID?  

Vi la til et spørsmål om hvor realistisk det er for en jente å gå fra sin vennegjeng og si imot lederen i gruppen - slik Sigrid gjorde. Alle jentene synes det var veldig tøft av henne. Mille synes det kan virke litt urealistisk og det krever det lille ekstra. Hun håper derimot at det kan skje fordi det er modig gjort. Tilde synes det er tøft gjort fordi hun tar sjansen med å bli utstøtt. Det kan være realistisk i noen grupper, men løsning kunne vært å få med seg flere. Noen ganger er det flere som tenker det samme men som ikke tørr å si ifra. Martine synes det er realistisk og synes det er viktig at en tørr å ta initiativ slik at alle føler seg hjemme. Utrolig gøy med ulike svar fordi det er en komplisert situasjon hvor en står mellom sine venner og hvilke verdier en sitter med. 

 

MOT OG HVEM? 

Mille beskriver mot som at en tørr stå opp for andre hvis de ikke har det bra. Hun velger Ingrid på laget som er alltid veldig glad. Hun sprer mye glede til personer rundt seg. Ingrid er en person som kan være uenig men hun sier ifra på en ordentlig måte. 

Mot for Tilde kan være at en person som tørr å si sin mening. Tilde stod mellom Mali og Ingrid. Ingrid fordi hun er en imøtekommende person som tørr å si det hun mener. Mali kan også stå for sine meninger og gi beskjed om hun opplever noe som er urettferdig. Hun beskrives som en positiv person.

Til slutt har vi Martine som beskriver mot som at en noen ganger tørr å gjøre noe ikke alle andre gjør og være litt tøff. Hun velger Mali som er en person tørr å skille seg ut og snakke opp når det skjer noe urettferdig.