Inkludering i fotballen

Postet av Lillesand - Fotball den 10. Jun 2024

INKLUDERING – OLIWIA, AGNES OG ELENE 

(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 
Her er link til videoen som ble brukt til dette intervjuet - https://www.fotball.no/fotballens-verdier/fair-play/fair-play-skolen/ - tema inkludering. 

 

HVEM ER DE? 

Oliwia, Agnes og Elene er alle spillere på det største jentelaget i Lillesand Fotball, J13. De har spilt fotball i ca. 2-3 år og hvor dette er det første året i ungdomsfotballen. Jentene synes det er gøy å spille fotball og det gjør det enda bedre at fotballmiljøet er så stort i deres aldersgruppe. Tanken om å starte i fotballen kan være skummelt, og en tenker at det blir vanskelig å komme seg inn i gjengen. Men for Oliwia, Agnes og Elene begynte de sammen med venninner, noe som gjorde det lettere å begynne. 

 

Julie sin historie

Temaet de fikk handler om inkludering. Julie har gledet seg hele dagen til å spille kamp, men det hele ender ikke helt som hun forventet. Hun blir sittende på benken mens treneren bytter inn andre lagvenninner. Man kan se tydelig at Julie er lei seg. Mot slutten av kampen reiser en lagspiller og spør treneren om hun ska få spille - og det er da treneren ser Julie og beklager. Hun bli byttet ut og får spille de siste minuttene. 

 

Inkludering og spilletid 

Både Oliwia, Agnes og Elene mener at det som skjedde med Julie er veldig dumt. Hun ene nevner at hvor mye spilletid man får er ulikt, og muligens noe som blir mer vanlig jo eldre en blir. Men det er viktig at innsatsen spilleren legger i skal ha en betydning. Alle jentene syntes at alle på laget skal få spille. Det er en glede å spille fotball sammen og treneren burde inkludere alle på spillerne selv om man risikerer å tape. De trekker frem at treneren skulle sett at Julie var lei seg og ikke kun fokusert på å vinne. Det er viktig at ingen går rundt og ikke føler seg sett eller inkludert. Vi kan lese i trenervett nummer 5 at - Alle er like mye verdt, Jeg sprer både spilletid og oppmerksomhet. 

 

En inkluderende lagvenninne 

Jentene ble bedt om å velge ut en lagvenninne som de synes er flink til å inkludere andre. 

Oliwia valgte Mina som beskrives som snill. Hun er en person som ikke bryr seg om din bakgrunn, men blir kjent med deg som person. Dette er en person som er flink til å ta i mot andre. 

Agnes valgte Hannah som beskrives som en positiv jente. Hun er flink til å ta i mot folk. Hannah har fokus på det som er bra uansett hvilket lag hun havner på. Hun gjør at andre får en positiv opplevelse. 

Elena valgte Agnes som er beskrives som en omsorgsfull person. Hun snakker fint om alle og flink til å inkludere andre. 


Tusen takk til alle jentene som takket ja til å delta! 

Fair-Play uker

Postet av Lillesand - Fotball den 7. Jun 2024

FAIR PLAY 

Fotballsesongen har vært i full gang og om noen uker spilles de siste kampene før sommerferie. Vi startet denne våren med å introdusere Fair-plays spillervett regler. Den har gjennom store deler av sesongen vært festet øverst på vår Instagram, dette er fordi vi ønsker at Lillesand Fotball skal bygge på «Fair Play» og «Respekt».

 

Vi har intervjuet noen spillere fra ungdomstrinnene, hvor de fikk ulike temaer. Dette kan du også finne ved å søke på Fair-play skolen som befinner seg på NFF´s hjemmesider. Vi har intervjuet 3 spillere fra hvert trinn og alle fikk ulike situasjoner som de skulle fortelle sine tanker om. Inkludering, rasisme og mot er noen av temaene som ble valgt. Vi gleder oss til å dele hva ungdommene tenker om disse Fair-play temaene.  
Har du et barn som ønsker å prøve seg på fotball? Vi hjelper deg!

Postet av Lillesand - Fotball den 3. Apr 2024

Har du et barn som ønsker å prøve seg på fotball hos oss? Eller kanskje det er deg selv som vil sparke litt ball? Vi kan hjelpe deg! 

Følg plakaten og om den virker vanskelig så skal vi nå guide deg gjennom hvordan dette kan gjøres. 

For eksempel: Barnet ditt Thea som er født i 2010 vil prøve seg på fotball og du vil finne ut av hvordan hun kan bli med på en trening. Du starter med å gå inn på vår hjemmeside som er lillesandfotball.no. Hovedmenyen vår er blå og ligger øverst på nettsiden. Finn menyen som heter "LAG" og trykk på denne. Beveg pilen til den nederste alternativet som heter "ALLE LAG" og trykk her.

Thea er en jente som er født i 2010 så finner du J som står for jente og årskullet 2010, og i dette tilfelle blir det da J2010 og kontaktpersonene er Hildegunn Aslaksen eller Anders Larsen. (Har du en gutt skal du se etter lag som begynner med G med årskullet som barnet tilhører). 

Hva er lurt å vite før trening? 

Fotballsko som passer og er egnet til banene, det er aldri gøy å løpe rundt i for små eller for store sko. Riktig klær, heller flere lag enn ett tjukt lag, fordi da kan en alltid ta av seg et lag om en blir for varm. Kommer barnet direkte fra skolen er det kanskje lurt med en müslibar som gir litt energi. Til slutt, husk drikkeflasken!

Vi håper dette var til help. Vi ønsker deg og ditt barn velkommen til Lillesand Fotball. 
Inspirerende tur til Danmark for fotballtrenere

Postet av Lillesand - Fotball den 17. Mar 2024

Økt andel kvinner i fotball, også trenere - det er et satsningsområde både i NFF Agder og i Lillesand Fotball. Når NFF inviterte til grasrottrenerkurs for kvinnelige trenere, ble fire trenere med fra Lillesand Fotball. 

Del 3 av kurset inkluderte en tur til Aalborg i Danmark hvor de fikk besøk av Aalborg Woman som er en dansk eliteklubb. Hele 23 kvinnelige fotballtrenere fra ulike klubber i Agder har vært med på tur for å lære, trene og ikke minst bygge nettverk. 

På programmet var det egne treningsøkter, foredrag og kurs både i regi av NFF og Aalborg Woman. Som en del av kurset skulle de også analysere åpningskampen i dansk serie mellom Aalborg Woman og Østerbro.

Våre kvinnelige trenere lærte mye av foredragsholdere, kursholdere og av hverandre. De har fått gode relasjoner og mange muligheter for godt samarbeid i framtiden. 

Fra våre kvinnelige trenere: "Tusen takk til NFF og #liseklaveness som har gått foran som gode pådrivere og har gjort dette mulig. Vi håper at dette kan bidra økt rekruttering blant kvinnelige trenere i Lillesand Fotball i fremtiden. 

Styret i Lillesand Fotball 2024

Postet av Lillesand - Fotball den 15. Mar 2024

Årets styremedlemmer er oppdatert med bilder. Sebastian Kussl fortsetter som styreleder i 2024. Dette året har han Silje som sin nestleder og Cathrine som SU-leder. Terje fortsetter som utstyrsansvarlig sammen med Jarl Harald. Vi har Ida som økonomiansvarlig og Ånon som vara i hovedstyret. 

Trond og Jonas har ansvar for sponsorer og Christina er samfunns- og sosialkontakt. 

TRYKK HER for å se nærmere på deres ansvarsområder og kontaktinformasjon.