Inkludering i fotballen

Postet av Lillesand - Fotball den 10. Jun 2024

INKLUDERING – OLIWIA, AGNES OG ELENE 

(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 
Her er link til videoen som ble brukt til dette intervjuet - https://www.fotball.no/fotballens-verdier/fair-play/fair-play-skolen/ - tema inkludering. 

 

HVEM ER DE? 

Oliwia, Agnes og Elene er alle spillere på det største jentelaget i Lillesand Fotball, J13. De har spilt fotball i ca. 2-3 år og hvor dette er det første året i ungdomsfotballen. Jentene synes det er gøy å spille fotball og det gjør det enda bedre at fotballmiljøet er så stort i deres aldersgruppe. Tanken om å starte i fotballen kan være skummelt, og en tenker at det blir vanskelig å komme seg inn i gjengen. Men for Oliwia, Agnes og Elene begynte de sammen med venninner, noe som gjorde det lettere å begynne. 

 

Julie sin historie

Temaet de fikk handler om inkludering. Julie har gledet seg hele dagen til å spille kamp, men det hele ender ikke helt som hun forventet. Hun blir sittende på benken mens treneren bytter inn andre lagvenninner. Man kan se tydelig at Julie er lei seg. Mot slutten av kampen reiser en lagspiller og spør treneren om hun ska få spille - og det er da treneren ser Julie og beklager. Hun bli byttet ut og får spille de siste minuttene. 

 

Inkludering og spilletid 

Både Oliwia, Agnes og Elene mener at det som skjedde med Julie er veldig dumt. Hun ene nevner at hvor mye spilletid man får er ulikt, og muligens noe som blir mer vanlig jo eldre en blir. Men det er viktig at innsatsen spilleren legger i skal ha en betydning. Alle jentene syntes at alle på laget skal få spille. Det er en glede å spille fotball sammen og treneren burde inkludere alle på spillerne selv om man risikerer å tape. De trekker frem at treneren skulle sett at Julie var lei seg og ikke kun fokusert på å vinne. Det er viktig at ingen går rundt og ikke føler seg sett eller inkludert. Vi kan lese i trenervett nummer 5 at - Alle er like mye verdt, Jeg sprer både spilletid og oppmerksomhet. 

 

En inkluderende lagvenninne 

Jentene ble bedt om å velge ut en lagvenninne som de synes er flink til å inkludere andre. 

Oliwia valgte Mina som beskrives som snill. Hun er en person som ikke bryr seg om din bakgrunn, men blir kjent med deg som person. Dette er en person som er flink til å ta i mot andre. 

Agnes valgte Hannah som beskrives som en positiv jente. Hun er flink til å ta i mot folk. Hannah har fokus på det som er bra uansett hvilket lag hun havner på. Hun gjør at andre får en positiv opplevelse. 

Elena valgte Agnes som er beskrives som en omsorgsfull person. Hun snakker fint om alle og flink til å inkludere andre. 


Tusen takk til alle jentene som takket ja til å delta! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.