Kategori
Sammen redder vi liv i idretten
Postet av Lillesand - Fotball den 21. Jun 2021
Hendelsen med Christian Eriksens hjertestans i EM-kampen mellom Danmark og Finland har bidratt til igjen å sette livreddende førstehjelp på dagsorden. Siden vi er Kvalitetsklubb er vi invitert inn i prosjektet "Sammen redder vi liv i idretten". Lillesand fotball har søkt om å delta.
Sammen redder vi liv i idretten er et pilotprosjekt i Norges Idrettsforbund og NFF, hvor vi har mottatt midler fra Gjensidigestiftelsen til å kjøpe inn hjertestartere og utstyr for å trene på hjerte- og lungeredning, samt starte en dugnadsbasert opplæring i hjerte- og lungeredning blant kvalitetsklubbene i NFF.
Du kan lese mer om prosjektet her: https://www.fotball.no/klubb-og-leder/sammen-redder-vi-liv-i-idretten/
Deltagere er alle spillere fra 12 år og oppover, i tillegg til alle trenere, støttepersonell og interesserte foresatte for alle aldersgrupper.
Som kvalitetsklubb betaler vi en egenandel og får følgende utstyr:
-1 skarp hjertestarter
-1 utendørs varmeskap til å oppbevare hjertestarteren ulåst og tilgjengelig for alle 24/7
-2 øvingshjertestartere
-2 øvingsdukker (Little Anne QCPR) til å trene på hjerte- og lungeredning
-Opplæringsmateriell: e-læring og videoer med instruksjon om hvordan utføre hjerte- og lungeredning og bruke hjertestarter
-Gratis App (QCPR Training) som kobles opp til øvingsdukkene fra den enkeltes telefon og gir feedback på utførelsen av hjerte- og lungeredningen.
-Et forslag til hvordan gjennomføre kort, praktisk trening på hjerte- og lungeredning som del av en fotballøkt.
Vi forplikter oss til:
-Å finne en eller flere ressurspersoner i klubben som kan ta ansvar for utstyret og være tilrettelegger for praktisk trening i hjerte- og lungeredning. Det kan f.eks. være en foresatt som er f.eks sykepleier, lege eller paramedic.
-Å bruke øvingsutstyret jevnlig. Det vil si å trene på hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter minst 1 gang i året, for flest mulig og minst 70% av klubbens medlemmer
-Å benytte opplæringsmateriellet, og å få flest mulig i klubben til å bestå e-læringen
-Å melde inn til NFF hvor mange av klubbens medlemmer som har gjennomført trening i hjerte- og lungeredning hvert år
-Å ta vare på utstyret
-Å koble strøm til varmeskapet utendørs hvor hjertestarteren skal stå
-Å registrere klubbens hjertestarter eller oppdatere opplysninger om klubbens hjertestarter i det offentlige hjertestarterregisteret på www.113.no hvert halvår.
-Å tillate at andre klubber får låne øvingsutstyret (ikke skarp hjertestarter) til egen øving i tilfelle andre klubber ønsker dette, og øvingsutstyret er tilgjengelig.
Kommentarer
Logg inn for å skrive en kommentar.