LILLESAND FOTBALL HAR BLITT EN VENNSKAPSKLUBB.

Postet av Lillesand - Fotball den 6. Jan 2024

I oktober 2023 dro en gruppe sammensatt av 16 gutter fra LIL-G16, trenerne Roy Kenneth Jenssveen og Christian Graziano og representant for foreldrene Frode Mong Skjerli til Reggio Emilia i Italia. Her møtte vi fotballklubben A.C. Reggiana. Målet for denne turen var å utveksle og dele erfaringer rundt ungdomssfotballen med den italienske klubben. Lillesand Fotball har et stort fokus på å gi ungdommer trygge sosiale rammer, gode mestringsopplevelser og differensiert fotballtilbud. 


På turen gjennomførte guttene flere treninger og ikke minst en treningskamp mot A.C Reggiana U15. A.C. Reggiana og kommunen mottok oss med åpne armer for at guttene våre skulle får et supert opphold. Det ble blant annet en full omvisning i sentrum, guidet av selve kultursjefen og ikke minst et hyggelig besøk hos en videregående skole. 

Siste dagen ble alle invitert til A-lagskamp. Guttene fikk lov til å inn på den indre banen gjennom spillertunnelen. Før avspark ble de to trenerne invitert inn på banen der de utvekslet drakt med klubbpresidenten i A.C. Reggiana. Det var en fantastisk tur. Det betyr mye for Lillesand Fotball som klubb å kunne arbeide med ungdommer og tilby dem en trygg plattform hvor de kan oppleve mestring, bli sett og utvikle seg på og utenfor banen.

 

Begge lagene var veldig fornøyd med denne turen og det ble derfor fremmet et forslag om en avtale der Lillesand Fotball blir vennskapsklubb med italienske serie B klubben A.C. Reggiana. Avtalen er nå signert og registrert fra begge klubber. 


Lillesand Fotball er nå offisielt den første norske klubben tilknyttet til den italienske proffklubben. Vi blir en del av et ungdomsprosjekt som ønsker å rette oppmerksomhet mot problemstillingene rundt ungdomsfotballens verden. Initiativet har som mål å styrke båndet mellom klubbene og med dette fremme sportslige, kulturelle, pedagogiske og etiske aktiviteter, dette i samarbeid med opplæringsorganer og lokale institusjoner. 

 

Hva betyr dette vennskapssamarbeidet for oss i Lillesand Fotball? 

Vi vil i virkeligheten ikke bare ha mulighet for å utveksle ideer, meninger og erfaringer, men også delta på seminarer, arrangementer, tekniske møter for trenere, kurs, vennskapskamper, fellestreninger og mer. 

 

A.C. Reggiana som klubb jobber tett med skoler, institusjoner, politikere, psykologer og pedagoger. Det betyr nå at LIL er med i et prosjekt som har potensiell makt til å involvere alle institusjonene i vår lille by. Det kan hele Lillesand nyte godt av. Så vi må fortsette å støtte klubben vår på best mulig måte. 

 

En stor takk til alle som har stått i front for gjennomføringen av dette!