Mot til å stå for sine verdier

Postet av Lillesand - Fotball den 25. Jun 2024

J14 – TILDE, MARTINE OG MILLE 
(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE? 

Tilde, Martine og Mille er spillere på J14. Vi startet samtalen med å snakke om hva slags sted Holta er for dem. Det er ekstra gøy når den ene spilleren smiler bredt når dette spørsmålet kommer. De beskriver Holta som et gøy sted og samlingspunkt for venner. Det er et bra miljø her oppe og etter trening er det alltid en kamp de kan se på. Både Tilde, Martine og Mille ville bli en spiller som utvikler seg, de vil være bedre enn den versjonen de er i dag. 

 

SYNVA SIN HISTORIE 

Synva har nettopp startet i fotballen og hun er på sin første trening. Treneren blåser av til drikkepause. Hun går og setter seg på innbytterbenken alene mens resten av jentegjengen står i en ring lenger unna. Lederen i gjengen har bestemt seg for at jentene ikke skal like Synva og sier slemme ting om henne. Alle jentene ler, men Sigrid bestemmer seg til slutt å si at det ikke er greit, og går til den nye jente som sitter alene. 

 

NYE PÅ LAGET 

Alle jentene beskriver Synva sin situasjon som kjipt og ensomt. Mille nevner at det kan være vanskelig for en jenten alene og gå inn i en stor jentegjeng. Alle jentene føler de er gode på å ta imot nye spillere på laget. Det er en fordel at Lillesand er en liten by og som regel er det alltid noen som vet hvem nye spillere er og gjør situasjonen lettere. De nevner at man må være hyggelig mot hverandre og inkludere alle. En burde ta initiativ og snakke til dem slik at de ikke ender opp med å gå alene. «Vi må holde alle inni gjengen». 

 

HVOR REALISTISK ER MOTET TIL SIGRID?  

Vi la til et spørsmål om hvor realistisk det er for en jente å gå fra sin vennegjeng og si imot lederen i gruppen - slik Sigrid gjorde. Alle jentene synes det var veldig tøft av henne. Mille synes det kan virke litt urealistisk og det krever det lille ekstra. Hun håper derimot at det kan skje fordi det er modig gjort. Tilde synes det er tøft gjort fordi hun tar sjansen med å bli utstøtt. Det kan være realistisk i noen grupper, men løsning kunne vært å få med seg flere. Noen ganger er det flere som tenker det samme men som ikke tørr å si ifra. Martine synes det er realistisk og synes det er viktig at en tørr å ta initiativ slik at alle føler seg hjemme. Utrolig gøy med ulike svar fordi det er en komplisert situasjon hvor en står mellom sine venner og hvilke verdier en sitter med. 

 

MOT OG HVEM? 

Mille beskriver mot som at en tørr stå opp for andre hvis de ikke har det bra. Hun velger Ingrid på laget som er alltid veldig glad. Hun sprer mye glede til personer rundt seg. Ingrid er en person som kan være uenig men hun sier ifra på en ordentlig måte. 

Mot for Tilde kan være at en person som tørr å si sin mening. Tilde stod mellom Mali og Ingrid. Ingrid fordi hun er en imøtekommende person som tørr å si det hun mener. Mali kan også stå for sine meninger og gi beskjed om hun opplever noe som er urettferdig. Hun beskrives som en positiv person.

Til slutt har vi Martine som beskriver mot som at en noen ganger tørr å gjøre noe ikke alle andre gjør og være litt tøff. Hun velger Mali som er en person tørr å skille seg ut og snakke opp når det skjer noe urettferdig. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.