Ikke være med på rasisme, mobbing eller annen dårlig oppførsel

Postet av Lillesand - Fotball den 23. Jun 2024

RASISME – MAGNUS, JONATHAN OG HEINE 
(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE? 

Magnus, Jonathan og Heine er spillere på G14. Fotball for tiden er fint og bra. De koser seg, og de har venner i fotballen. Når det er dine kompiser så er det enda gøyere med fotball. De pleier å ta treningene ganske seriøst og følge instrukser. 

 

RASISME I FOTBALL 

Dette er et tema som alle vet svaret på – det er ikke greit og ikke gjør det! Hendelsen er ganske rett frem hvor det blir utgitt en rasistisk kommentar og dommeren ikke hører det. Noen av gutta har opplevd det på banen før og synes det er dårlig når slikt skjer. Det påvirker andre negativt og kan såre dem. Slike slemme kommentarer er bare irriterende. Trener og spiller burde ha en samtale og tydeliggjøre hvorfor rasisme ikke er akseptabelt på eller utenfor banen. Alle guttene mente på at en straff hadde vært en løsning - for eksempel at de ikke får spille de neste kampene. Hadde deres egen lagkamerat blitt utsatt for det ville de sagt klart ifra til dommeren og spilleren som gav kommentaren – slik oppførsel skal ikke aksepteres på banen og dommeren må følge med. Det er viktig å stå opp for sin lagkamerat og støttet han. 

 

DOMMERFEIL, HVA ER LØSNINGEN? 

Magnus er en spiller som kan bli engasjert og tent inni hodet. Han blir irritert over situasjonen og man kan se det noen ganger. Men han er ganske god på å holde det inne og unngår å vise det. Han prøver å tenke at dommeren ikke dømmer feil med vilje noe som heller ikke gir mening. Det er viktig å holde fokus og hodet kaldt – oppføre seg fint for da skader det heller ikke laget. Jonathan er en person som sier ifra, men når han ser at flere gjør det så trekker han seg tilbake. Han hadde en erfaring i Nørhalne og sier «jeg sa det til han, men på en snillere måte enn det jeg tenkte». Det er viktig å være tydelig i slike situasjoner og ikke la følelsene tar over - noen ganger er det veldig vanskelig. Heine har en tanke om at det er dommeren som bestemmer og man kan ikke klage. Det er veldig frustrerende når det skjer men en kan snakke tydelig og ikke skrike. 

 

EN LAGKAMERAT SOM HOLDER ROEN 

Magnus valgte Phillip som en lagspiller som holdet hodet kaldt. Han pleier ikke å blande seg inn og stiller seg heller litt unna. Han er en spiller som er flink til å holde frustrasjonen inni seg. 

Jonathan valgte Åsmund som kan bli sur men lar andre spillere snakke. Han går til dem i etterkant og roer dem ned. Han er flink til å holde kontroll på situasjonen. 

Heine valgte Sigurd og beskriver han som en hyggelig person å være med. Han er snill og hyggelig mot folk. En spiller som klarer å uttrykke seg ordentlig hvis det er en urettferdig situasjon.   Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.