Fair Play

Postet av Lillesand - Fotball den 30. Jun 2024

FAIR PLAY – JOHAN, ALI OG THEO 
(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE? 

Johan, Ali og Theo er spillere fra G15. Ali har spilt fotball siden han gikk i 1.klasse og nærmer seg sitt 10.år som fotballspiller. Han er kanskje den samme typen som person, men fotballmessig synes han at det vært en stor utvikling. Ballkontroll og trygghet er vesentlig annerledes enn før. Theo er også en spiller vi har hatt med oss siden han var 5-6 år. Han synes det er like gøy med fotball, men at fellesskapet har blitt tettere. Johan har vært fotballspiller i 1 år men synes han har kjent på en bratt utviklingskurve. Han tørr mer når det kommer til finesser, pasninger og skyting. Alle på laget er bedre i form og kvaliteten er veldig høy. 

 

NORGA SIN HISTORIE 

Guttene fikk en tøff problemstilling som ofte befinner seg i gråsonen fordi ting skjer fort i fotballen og man kan ikke gå tilbake og analysere slik som de gjør på TV eller denne videoen som ble vist. Vi møter på to lag som spiller finalekamp i serien og laget til Norga vil ta 1.plass om de holder uavgjort. Motstanderne kommer i angrep rett før slutt og får en målsjanse, men Norga bestemmer seg for å takle ned spilleren og får rødt kort. 

 

HVA HADDE DU GJORT? 

G15 befinner seg i dag som serieledere på tabellen(når intervjuet ble holdt), og de kan også befinne seg i en situasjon hvor 1.plassen står på spill. Hadde du gjort det samme på en finalekamp? Du trenger en uavgjort? Kampen er snart over! Alle guttene svarte ja fordi de ønsket å stoppe angrepet. De nevner derimot at denne handlingen kan sette motspilleren i fare og det verste – en alvorlig skade. De ville alle prøve å unngå en slik takling som setter andre i fare. Gutta beskriver at følelsen kan være bra i de få sekundene etter, men så får man en kjip følelse. Det kan være kommentarer fra lagkamerater eller at man har ødelagt seieren for det andre laget. Alle er enig med dommerens beslutning, «rødt er fortjent». 

 

FAIR PLAY HILSEN 

Vi ønsket å spørre hva de gjør når de møter mostanderne midt på banen. Alle gutta hadde en ryddig beskrivelse av deres måte å møte motstandere og den var helt lik Fair Plays anbefalinger. De starter en kamp med å håndhilse på motstanderlaget og dommeren. De sier lykke til. Gutta avslutter kampen med å si takk for kampen eller bra jobba. 

 

HVORDAN HÅNDTERER DU URETTFERDIGHET? 

Johan er en gutt som tørr å gi beskjed og kanskje kjefte litt. Han nevner at det er negativt for andre hvis de tar det til seg, mens det positive er å få ut sine følelser. Hvis han holder det inne, kan det gå utover resten av dagen. Det beste er å snakke på en ordentlig måte hvis man skal få ut sine følelser. Ali prøver å holde frustrasjonen inni seg og være rolig. Men er det ordentlig stygt og det går over en grense så sier han klart ifra. Han sier at det kan komme verre ting ut hvis man holder ting inne for lenge. Theo kan bli veldig frustrert, men han holder også dette inni seg. Det er bra fordi da kommer det ikke noe dritt ut, men det kan påvirke negativt på han som fotballspiller. Det kan føre til en mer aggressiv spillemåte. 

 

MIN LAGKAMERAT 

Til slutt valgte guttene personen som de beskriver som en Fair play spiller. Johan valgte Johan W. som han beskriver som en veldig god fotballspiller. Utenfor banen er han også en hyggelig person, inkluderende og morsom.

Ali valgte Fredrik som beskrives som en rask spiller og knytter han opp mot situasjonen med Norga. Han mener at denne spilleren er flink til å bruke og kontrollere sin styrke på banen og unngår en slik takling som Norga gjorde.

Theo valgte Sondre som er flink til å ta ansvar og som bærer kapteinsbindet nå. Han er god til å roe ned medspillere og holde hodet kaldt.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.