Tillit til hverandre i fotballen

Postet av Lillesand - Fotball den 19. Jun 2024

TILLITT – ASTRID, THEA OG IDA 
(intervjuet ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE?

Astrid, Thea og Ida spiller alle for J15. De trives veldig godt og synes det er gøy med fotball. Treningene sammen med laget er gøy og beskriver dette som et fint lag. Det er også gøy å spille kamper og score nå som sesongen har vært i full gang. Hun ene nevner at trivselen på laget er først og frem på grunn av folka og hvor godt kjent de er med hverandre. I tillegg kan de bli kjent med nye og man er aktiv gjennom fotballen. 

 

PETTER SIN HISTORIE 

Jonas og Petter har alltid vært venner og alltid stolt på hverandre. Vennskapet som er bygd opp blir borte på et blunk når Jonas sender en video av Petter til lagkameratene. Hvorfor valgte Jonas å gjøre det mot sin venn? Og kan man bygge opp tilliten når man har brutt den en gang? 

 

TILLITT TIL EN VENN 

Hvorfor valgte Jonas å gjøre det mot en venn? Jentene mente at det kan være for å føle seg bedre eller kul, og noen ganger tror man kanskje det er morsomt. Uansett så betyr tillitt mye for et vennskap. Astrid, Thea og Ida beskriver tillit som at du kan fortelle noen en hemmelighet og du kan stole på at personen ikke sier dette videre. Dette er viktig i et ordentlig vennskap. Hadde de vært i samme situasjon ville de blitt sur og lei seg. De nevner at det ville vært vanskelig å konfrontere sin venn om hendelsen og hadde kanskje henvendt seg til treneren. Alle jentene mener at det kan bli vanskelig å bygge opp et vennskap som er like sterkt som før når tilliten har blitt brutt. Men hvis begge går inn for det så kan det skje. Det å bruke homo som skjellsord er dessverre ganske vanlig og til dette mener jentene at det er veldig dumt fordi det faktisk er noe en person identifiserer seg som. Det går utover de som faktisk er homofile. 

 

EN PERSON JEG HAR TILLITT TIL

På laget skulle jentene velge en person de hadde tillit til. 

Astrid valgte Ida og beskriver henne som en god venn. Hun kan fortelle denne venninnen noe og stole på at det ikke blir sagt videre. 

Thea valgte Ida som er en venninne hun kan fortelle alt til uten at hun sier det videre – en tillit som hun ikke har brutt den dag i dag. 

Ida valgte Thea som er en hyggelig mot alle. Hun holder på hemmeligheter og sprer det ikke videre til alle. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.