Respekt på og utenfor banen

Postet av Lillesand - Fotball den 14. Jun 2024

RESPEKT – NOAH, ISAK OG STORM 
(intervjuene ble gjennomført individuelt med hver spiller, dette er et sammendrag av hva som ble sagt) 

 

HVEM ER DE? 

Noah, Isak og Storm er spillere på G13, og det største guttelaget i ungdomsfotballen. Livet som fotballspiller for tiden er gøy og det er en positivitet i laget. En av spillerne gleder seg til trening hver dag. Når det ikke er trening så er han fortsatt på Holta, fordi det er alltid gøy å komme på fotballbanen. Det er første året med tabell og guttene sier at det har vært en positiv overgang. De tenker ikke så mye over det men heller på å vinne kampene. 

 

VIKTOR SIN HISTORIE 

Viktor elsker å spille fotballkamper med laget sitt. Han liker at pappaen er der, men han liker ikke alltid hvordan pappaen oppfører seg. Hendelsen handler om at pappen til Viktor står på sidelinjen og gir stygge kommentarer til motstanderlaget og dommeren. «Dette er et dritt lag og det klarer dere lett å knuse», «Han er grisedårlig. Elendig han der nummer 9» og «Du må dømme din møkkadommer» er noen av kommentarene han roper ut. Viktor viser tydelig under kampen at han ikke er glad og feirer ikke når han scorer. Dommeren gir til slutt gult kort til pappen til Viktor for sin oppførsel. 

 

RESPEKT FOR ALLE 

Gutta svarer at oppførselen til pappaen ikke er greit. Det er ubehagelig for dommeren og spillere på banen. Det er dumt av han fordi man kan bli såret av slike kommentarer og det kan påvirke kampen. For sønnen som spiller på banen kan det være flaut og for dommeren er ikke det ikke noe gøy å få slengt stygge kommentarer etter seg hele tiden. 

Når det kom til om guttene har opplevd noe lignende tidligere så svarte de fleste ja, men det er ikke alltid lett å legge merke til det når man fokuserer på å spille. Isak har opplevd at barn kommer bak mål og sier stygge ting, noe som ikke er greit. Det er lov å kommentere på kampen men det må være saklig. Storm så de eldre guttene spille kamp, og her opplevde han en gang at treneren ikke oppførte seg på sidelinjen.. Han hadde syntes det var dumt gjort om det var han sin egen trener. Noah beskriver respekt som at man aksepterer andre mennesker og måten de gjør ting. 

Respekt inngår i spillervett reglene: 

1. Vis respekt for treneren, dommeren og spillets regler. 
2. Vis repsekt for laget og lagkameratene dine. 
3. Vis respekt for dine dårlige motspillere. 

 Respekt er veldig viktig for både spillere, trenere og ikke minst tilskuere. Vi oppfører oss mot hverandre, både på og utenfor banen. 

EN LAGKAMERAT SOM VISER RESPEKT 

Noah valgte Sigurd som han beskriver som snill. Han er flink til å pushe andre på en positiv måte. 

Isak valgte Storm fordi han er god på å gi tilbakemeldinger, lytter til andre og alltid hyggelig selv om det er en god grunn til å bli sur. 

Storm valgte Sigurd som er kaptein på laget. Han er flink til å snakke med dommeren på en fin måte og holde hodet kaldt. 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.