Keeperakademiet er godt i gang

Postet av Lillesand - Fotball den 25. Feb 2021

Seks talentfulle keepere har allerede lært og opplevd mye siden klubbens keeperakademi startet opp ved nyttår. 

Målet med den nye satsingen er kort fortalt å øke fokuset på keeperrollen, og gi målvaktene som virkelig vil satse både felles og individuell oppfølging. Klubben sliter på keepersiden og håper dette tiltaket kan inspirere flere til å ta på seg hanskene. 

De seks deltakerne som har vært med siden oppstarten 1. januar er Mads Christensen (G13), Anna Mosby Fuglestad (13), Magnus Skjerli (13), Jonathan Jenssveen (13), Mina Åteigen (13) og Else Aamland Berthelsen (13). Keeperne samles til spesialtilpassede økter som inneholder kondis, teknikk og styrke tre ganger i uka, og følger i tillegg et egentreningsprogram med enkle, fysiske øvelser som retter seg mot keeper. 

De to første månedene har de ungene talentene jobbet med posisjonering, grep, fallteknikk, utgangsposisjon og kommunikasjon. Flere av dem har også vært på besøk hos Arendal Fotball hvor de overvar en trening med klubbens to keepere og keepertrener Bjørge Fedje. 

Tarjei Nicolaisen fra Olympiatoppen Sør har holdt et foredrag om skadeforebyggende trening og spillerne har også gjennomført en alternativ trening med proffbokser Kai Robin Havnaa. Sistnevnte pratet også om hvor mye arbeid som kreves for å bli best, mental styrke og hvordan han har jobbet for å nå toppen. 

Keeperakademiet vil i løpet av våren komme rundt på lagstreninger i barnefotballen for å inspirere og vise enkle øvelser som kan brukes dersom lagstrenerne ønsker å kjøre litt trening rettet mot spillerne som ønsker å forsøke seg i keeperrollen. De som ønsker besøk kan sende en sms til keeperutvikler Jon Andreassen på 41173822. 

Det vil også bli avholdt ny keeperskole for aldersgruppen 7-11 år i løpet av våren (avhenger av Covid-situasjonen). 

Sportslig hilsen
Jon Andreassen
Keeperutvikler Lillesand Fotball

Se bilder fra noe av det vi har gjort hittil i år nedenfor.


På besøk og keepertrening med Arendal Fotball:

 

 

 

  

 Alternativ trening med proffbokser Kai Robin Havnaa:


Spesialtilpassede keeper-økter:
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.