Informasjon fra klubben vedrørende årsmøtesak.

Postet av Roy Tømte den 16. Feb 2020

Lillesand Idrettslag
Publisert av Tor Berthelsen31 min

Shorts-saken

Vedtaket om å videreføre den hvite shortsen i Lillesand Idrettslag har de siste dagene vekket sterke reaksjoner over hele landet. Bildet som er blitt tegnet av at «gamle gubber» i Lillesand tvinger jentene i klubben til å gå med gjennomsiktige shorts mener vi er en uriktig fremstilling av saken. Det er synd at mange av Lillesands ivrigste ildsjeler tillegges slike meninger. Det er viktig å få frem at alle på årsmøtet, uansett fargevalg forutsatte en drakt som dekker jentenes behov.

Likevel forstår vi at fargevalget har skapt debatt, og som leder i LIL ønsker jeg å beklage at ¬-situasjonen ble som den ble. Forarbeidet og saksfremlegget rundt draktfargene burde vi gjort bedre. Debatten på årsmøtet ble preget av at nye momenter kom på bordet og medlemmer måtte ta stilling til alternativer som ikke tidligere var fremlagt.

I et tradisjonsrikt idrettslag som vårt er det mye følelser knyttet til klubbens farger. Ingen tradisjonsfølelser forsvarer imidlertid at våre spillere skal føle det ubehagelig å spille i LIL-drakta. Med de tungtveiende argumenter som har kommet fra jentene i klubben, burde vi sørget for en bedre prosess i forkant av årsmøtet. På denne måten hadde vi sikret bedre forståelse for de to alternativene med mørk shorts.

Lillesand IL finner en løsninger som ivaretar alle medlemmer.

Tor Berthelsen, Leder Lillesand IL


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.