Ny seier til LIL!

Postet av Roy Kenneth Jenssveen den 13. Jun 2022

LIL-Tobienborg 3-2 (1-2) LIL-guttene kriget til seg nok en 3-poenger mandag kveld. Dermed klatret hjemmelaget opp og forbi Birkenes på tabellen.

"Denne satt langt inne, men likevel var det en fotjent seier!" Trener Knut Rune Jahnsen var en lettet mann etter dramaet i sluttminuttene. Etter å sett laget sitt slite i store deler av kampen, var han og trenerkollega Andreassen godt fornøyde med et gledelig utfall av kampen. Resultatet var nok bedre en prestasjonen.

Kampen startet bra for hjemmelaget. De blåkledde satte et massivt press på gjestene fra Lund i Kristiansand. De fikk etter hvert belønning av den enkle sorten. En giga-feil i Tobienborg-forsvaret gjorde at Andre Pettersen enkelt kunne tuppe inn 1-0. Men så begynte det å butte imot. Spillet ble preget av lange og høye baller, noe som kun gagnet gjestene som etterhvert tok over initativet. Tobienborg visste å sette sjansene sine og scoret to ganger før pause, på muligheter som egentlig kom litt ut av det blå. Dermed stod det 1-2 til pause.

Trenerduoen for hjemmelaget manet til spill langs bakken i pausepraten. "Får vi ballen ned, så spiller vi ut dette laget!" Og 2.omgangen ble vesentlig bedre enn siste halvdel av 1.omgang. LIL overtok spillet igjen og kom seg til flere nesten-muligheter uten de helt store målsjansene. Men etter hvert fikk Kristoffer Væting ballen oftere, og da pleier det å skje noe.  Han være nære på flere ganger, men først 9 minutter før slutt sa det pang! I kjent still dro han seg nedover, skar innover mot mål, og plasserte ballen kontant i nota fra skrått hold. 2-2 var det faktum og full jubel.

Hjemmelaget kjente blod på tann og giret opp enda et hakk og kjørte på for et seiersmål. Og like før slutt var Væting frempå igjen. Denne gangen fra lengre hold, men et skudd som fikk en herlig dupp. Tobienborg-keeperen hadde nok ønsket han var et par centimeter høyere, for han var så vidt på den, men klarte ikke å avverge at hjemmelaget dermed scoret vinnermålet rett før dommeren blåste av kampen. Det endte 3-2.

Neste hjemmekamp er mot Trauma2 fredag 24.juni kl. 19:30. Før det skal laget til Kristiansand og spille mot Donn2 tirsdag 21.juni.

Takk til alle 109 tilskuere som bidro til god stemning i Holta!

Tomålsscorer Kristoffer Væting vet hvor målet står.