Storseier til LIL!

Postet av Roy Kenneth Jenssveen den 8. Jun 2022

LIL-Imås 7-1 (1-0) Imås var høyt oppe etter 10-0 mot Tveit for en uke siden, men kom raskt ned på jorda etter å ha fått skamjuling i Holta.

Bildet: Start-elleveren for kvelden der LIL knuste Imås. Bak fra v. Abdullah Essa, Jarl Erling Andreassen, Marcus Bertrand Marcussen, Kristoffer Væting, Sindre Syvertsen. Foran fra v. Noah Augland, Laim Nord, Isak Severin Berntsen, Ekram Hotal, Jan Haatveit Jenssen, Andre Pettersen.

LIL klatret til 7.plass på tabellen, kun 3 poeng bak Birkenes, etter nedsabling av gjestene fra Grimstad onsdag kveld. Hjemmelaget sprudlet og overkjørte Imås! De første 20 minuttene var kampen jevnspilt, men derfra var det kun ett lag på banen. Men flere store sjanser ble misrukt før den endelig satt for våre blåkledde først i det 38.min. Sindre Syvertsen kjempet seg gjennom og presset frem en feil hos Imås-keeperen som endte med at ballen ble fri og kaptein Andre Pettersen kunne trille ballen enkelt i mål.

Det stod bare 1-0 etter de første 45 minuttene, og hjemmelaget fikk enkle beskjeder av trenerduo Andreassen og Jahnsen i pausen: 1) fortsette å jobbe uten ball, 2) ikke slippe seg ned, og c) bruke kantene mer.

Instruksjonene funket. Rett etter pause ble Kristoffer Væting spilt fri på venstrekanten, legger et fantastisk fint innlegg på motsatt der Liam Nord bredsider inn ballen i mål, og 2-0.

De 72 tilskuerne hadde ikke rukket å sette seg ordentlig ned før det igjen var mål til hjemmelaget. Dennne gangen ordnet Væting det selv. Lynvingen fløy i velkjent stil nedover venstrekanten, dro seg innover og plasserte ballen trygt nede i lengste hjørne. 3-0.

Minuttet etterpå var Andre Pettersen frempå igjen og drepte kampen fullstendig med sin 4-0-scoring.

Herfra og inn var det aldri spennende, selv om Imås fikk en redusering til 4-1. Senere fikset Simon Lund 5-1 i sin re-debut for LIL, før Væting fikset 6-1 og 7-1 og fikk dermed hattrick i kveldens kamp.

Bildet: Målscorere Kristoffer Væting, Simon Lund, Andre Pettersen og Liam Nord.

Innbyttere var: Aslak Berg, Kristoffer Reiersen, Jonas Mouridsen, Simon Lund, Hallvard Sunde, Karsten Opheim og Tobias Skippervold.

Banens beste: Kristoffer Væting.