Kamprapport: Lillesand Fotball - Rygene

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 29. Aug 2019

Fotball er LIDELSE! Lidelse frem til neste kamp. Det handler om sjel, tæl, vilje til å vinne og evne til å forandre. Kampene mot Rygene er alltid tøffe, det er noe som gjør disse oppgjørene spesielle, og etter vårens forsmedelige bortetap, var flomlyskampen i Holta mandag kveld viktig.

Lillesand Fotball måtte slå tilbake for å henge med i toppen og alle visste hva som kom, det var duket for nok en knallhard batalje. Rygene åpnet best og kjørte kampen de første 10-15 minuttene, det var derfor en herlig følelse da Jan Jenssen slo inn et perfekt frispark fra høyre, og «luftens konge» Simon Bergstrøm Lund, igjen var høyest og headet inn 1-0 etter 34 minutter (se video under). Unge Jenssen hadde også et stolpeskudd rett etter, men 1-0 til pause. En nøktern Lillesands-gjeng trengte ingen pep-talk denne gangen, og pausepraten inneholdt lavmælt diskusjon og små endringer og fokus! Men, som mange ganger før, kampen snudde etter 2 kjappe Rygene-scoringer. Forsmedelig og irriterende, etter flere brente Lillesands-sjanser, men dette var kvelden da de blå virkelig hadde hjertet utenpå drakten. Det tok bare 1 minutt før Nicolai Aas la perfekt inn til Andre Pettersen og 2-2. Deretter fikk keeper Raymond Thomassen seg en smell og måtte ut, og uten reservekeeper måtte Simon til pers, en ekstra stjerne i boka. Jenssen lekte med stolpene denne mandag kvelden og traff nok en gang aluminium, før Nico ble klippet ned og straffe. Steffen Skaanes Mollestad er en tøffing fra 11-meters merket og misset heller ikke denne gangen (se video). Raymond hadde i mellomtiden «kravlet» seg på beina igjen, og veteranen tok på nytt ansvar og plass i hjemmeburet. Kvelden ble avsluttet med et strålende innlegg fra Shun Phat Nham fra høyre, Kjetil M. Esperaas tok den ned på brystet og klinket inn 4-2 med venstre. Strålende, alle lagdelene var gode i hele kampen, en helt perfekt kveld etter en tøff kamp!

Lillesand takket Rygene-gutta for en kamp med høy intensitet og "hår-på-brøstet", noen gule kort, straffe og 11 minutter tillegg. Det er for øvrig viktig å huske at dette er 5. divisjon, ikke eliteserien, og Lillesand fortsetter å sette kameratskap med nabolagene høyt! Kampene er viktige, men også u-viktige, og Lillesandsguttene sto igjen med både verdighet og respekt for taperlaget, på samme vis som i bortekampen. Det betyr mye at lagene kan avslutte slike kamper med håndslag tross "tumulter i kampens hete"! Som sagt; fotball er LIDELSE...

Dagens appell: Takk for underholdningen, gutter, dette var noe av det morsomste vi har vært med på i år. Bruk det mentale overskuddet, i solen, til å glede minimum en annen person idag! Hvis du er kreativ med ditt bidrag, ønsker vi å høre om det...