Lillesand fotball – Retningslinjer for klubbstyrte aktiviteter i Korona-perioden pr. 25. september 2021

Postet av Lillesand - Fotball den 10. Okt 2021

De viktigste endringene er:

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap fra lørdag 25. september klokken 16.00:

-Alle restriksjoner innenlands fjernes, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19.

-1 meter avstand gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere. 

-Begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer oppheves.

-Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.

-Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.

-Rådene vi har blitt så godt kjent med beholdes: Om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke.

Lillesand fotball – Retningslinjer for klubbstyrte aktiviteter i Korona-perioden, pr. 25.09.21.pdf


0 Kommentar

Teambuilding og sportslig påfyll for keepergruppa

Postet av Lillesand - Fotball den 14. Sep 2021

Lillesands keepergruppe var nylig på treningsleir til Askim for å få faglig, sportslig og sosialt påfyll.

 

Lillesand Fotballs keepergruppe har knyttet sterke kontakter med keepermiljøer på Østlandet, og besøkte sin «keeperfamilie» i Askim første helgen i september. Der ble det to fotballøkter med dyktige keepertrenere og en økt med en av Norges mest erfarne personlige trenere på senteret Mysen Prestasjon og Helse.


Der fikk keeperne en interessant innføring i skadeforebyggende trening, tips til øvelser og hvordan man kan utøve styrketrening.

 

Etter en tung tid med lite sosialt innhold ga keeperne uttrykk for at treningscampen hadde vært svært vellykket med tanke på å bygge videre på det gode samholdet i gruppa. Et spennende besøk på Tusenfryd, hvor samtlige keepere opplevde mestring, var også noe av innholdet på leiren.

 

To av keeperne i gruppa var for øvrig nylig i kretslagstroppen til NFF Agder som møtte kretslagene fra Rogaland, Hordaland og Oslo til oppgjør på Nærbø.


0 Kommentar

OPPSTART AV FOTBALL FOR FØRSTEKLASSINGER/6-ÅRINGER

Postet av Lillesand - Fotball den 12. Aug 2021

Gutter og jenter som går i første klasse kan begynne å spille fotball. Informasjonsmøtet for foresatte er tirsdag, 17. august kl. 19.00, i Klubbhuset i Holta. Første trening er uken etterpå, tirsdag 24. august, kl. 17.00-18.00, på Lillesand stadion, Holta.

Vi kan tilby et svært godt sportslig miljø, der barnas trivsel og læring står i fokus, og en klubb som fokuserer på kvalitet og kompetanse i alt arbeid. Gjennom Lillesand fotball vil barna treffe andre i samme årsklasse på de ulike skolene i Lillesand, noe vi ser er svært positivt for barna. Foresatte er ønsket og nødvendige for å kunne gi et godt tilbud, som trenere, lagleder og foreldrekontakter. Da vil en også kunne ta del i et godt miljø i og utenfor treninger og kamper. Vi kan garantere en meningsfull oppgave i et godt fellesskap!

Vi ser frem til å ta i mot nye, spente barn og voksne for gode fotballopplevelser i Holta!


0 Kommentar

Lillesand fotball – Retningslinjer for klubbstyrte aktiviteter i Korona-perioden pr. 20.juni 2021

Postet av Lillesand - Fotball den 21. Jun 2021

De viktigste endringene er:

Lillesand følger nasjonal gjenåpningsplan, trinn 3, med virkning fra 20.juni:

-Hold 1 meter avstand der det er mulig. Skal man møtes, bør det skje utendørs.

- Unntak fra anbefalingen om 1 meters avstand både utendørs og innendørs der det er nødvendig for å utøve aktiviteten.

-Voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 30 personer, og utendørs i grupper på inntil 40 personer, og unntas fra regelen om avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. Dette åpner for trening med kontakt for voksne, dersom de ellers trener eller øver sammen.

- Voksne i breddeidretten får unntak fra 1-metersregelen ved deltakelse på idrettsarrangementer som kamper og stevner innen regionen/kretsen. Dette gjelder både utendørs og innendørs.

- Barn og unge under 20 år kan delta som utøvere på idrettsarrangement på tvers av regioner/kretser (nasjonalt), både utendørs og innendørs, uten krav om å holde 1 meter avstand. Vær obs på at andre kommuner kan ha strengere regler lokalt.

- Ikke oppsøk arrangementer i en annen kommune dersom du bor i en kommune med høyt smittenivå. Planlegg deltakelsen på arrangementet godt, slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder.

- Det oppfordres til å holde arrangementer heller utendørs enn innendørs. Personer som ikke er beskyttet og som kommer fra områder med høyt smittetrykk bør ikke oppsøke arrangementer i andre kommuner.

-Private arrangementer: Inntil 100 personer på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler, inne og ute.

-Offentlige arrangementer: Maks antall personer avhenger av

  • om det brukes koronasertifikat/testing
  • om det er faste tilviste plasser
  • om det er ute eller inne

Lillesand fotball – Retningslinjer for klubbstyrte aktiviteter i Korona-perioden, pr. 20.06.21.pdf


0 Kommentar

Sammen redder vi liv i idretten

Postet av Lillesand - Fotball den 21. Jun 2021

Hendelsen med Christian Eriksens hjertestans i EM-kampen mellom Danmark og Finland har bidratt til igjen å sette livreddende førstehjelp på dagsorden. Siden vi er Kvalitetsklubb er vi invitert inn i prosjektet "Sammen redder vi liv i idretten". Lillesand fotball har søkt om å delta.

Sammen redder vi liv i idretten er et pilotprosjekt i Norges Idrettsforbund og NFF, hvor vi har mottatt midler fra Gjensidigestiftelsen til å kjøpe inn hjertestartere og utstyr for å trene på hjerte- og lungeredning, samt starte en dugnadsbasert opplæring i hjerte- og lungeredning blant kvalitetsklubbene i NFF.

Du kan lese mer om prosjektet her: https://www.fotball.no/klubb-og-leder/sammen-redder-vi-liv-i-idretten/

Deltagere er alle spillere fra 12 år og oppover, i tillegg til alle trenere, støttepersonell og interesserte foresatte for alle aldersgrupper.

Som kvalitetsklubb betaler vi en egenandel og får følgende utstyr:
-1 skarp hjertestarter

-1 utendørs varmeskap til å oppbevare hjertestarteren ulåst og tilgjengelig for alle 24/7

-2 øvingshjertestartere

-2 øvingsdukker (Little Anne QCPR) til å trene på hjerte- og lungeredning

-Opplæringsmateriell: e-læring og videoer med instruksjon om hvordan utføre hjerte- og lungeredning og bruke hjertestarter

-Gratis App (QCPR Training) som kobles opp til øvingsdukkene fra den enkeltes telefon og gir feedback på utførelsen av hjerte- og lungeredningen.

-Et forslag til hvordan gjennomføre kort, praktisk trening på hjerte- og lungeredning som del av en fotballøkt.


Vi forplikter oss til:

-Å finne en eller flere ressurspersoner i klubben som kan ta ansvar for utstyret og være tilrettelegger for praktisk trening i hjerte- og lungeredning. Det kan f.eks. være en foresatt som er f.eks sykepleier, lege eller paramedic.

-Å bruke øvingsutstyret jevnlig. Det vil si å trene på hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter minst 1 gang i året, for flest mulig og minst 70% av klubbens medlemmer

-Å benytte opplæringsmateriellet, og å få flest mulig i klubben til å bestå e-læringen

-Å melde inn til NFF hvor mange av klubbens medlemmer som har gjennomført trening i hjerte- og lungeredning hvert år

-Å ta vare på utstyret

-Å koble strøm til varmeskapet utendørs hvor hjertestarteren skal stå

-Å registrere klubbens hjertestarter eller oppdatere opplysninger om klubbens hjertestarter i det offentlige hjertestarterregisteret på www.113.no hvert halvår.

-Å tillate at andre klubber får låne øvingsutstyret (ikke skarp hjertestarter) til egen øving i tilfelle andre klubber ønsker dette, og øvingsutstyret er tilgjengelig.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline